Panjur blog, tüm panjur ürünlerin teknik bilgileri, pratik bilgiler, nedir, nasıl yapılır ile ilgili yayınlarımız ile alakalı müşterilerimizi bilgilendirmek amaçlıdır.
Motorlu panjur sistemlerinde, kullanılan motor markası Mosel’dir.
Panjur motorlarında Mosel yüksek performans, güvenlik ve uzun ömürlü kullanmanız için tasarlanmıştır.
Mosel panjur motorları, ev panjur sistemlerinde, kapılarda ve garaj kapıları gibi yüksek ve büyük tüm alanlara yönelik panjur motorları üretmektedir.
Sessiz çalışma özelliği ve her türlü uzaktan kumanda ve otomasyon sistemine uygunluğuyla sizlere konfor sağlar. Kullanıldığımız otomatik panjur motorlarında, termik kontrol ünitesi, aşırı ısınmalarda motorun zarar görmesini engeller ve motorunuzun ömrünü uzatır.
Panjur motorlarımızın teknik özellikleri için Burayı Tıklayın..
Elektrik kesintilerinde manuel olarak açılıp-kapanma özelliğiyle kesintisiz kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
Kullandığımız Mosel marka otomatik panjur motorları 3 yıl boyunca firma garantisi altındadır.
Otomatik panjur sistemlerinde istediğiniz ölçüde ve dilediğiniz özeliklerde üretilebilir. Otomatik panjur motorları güvenlik, rüzgar sensör sistemi ve emniyetli kilitli sistemler olarak da üretilebilmektedir.
En çok yaşanılan sıkıntılardan biri olan panjurun yukarı kalmamasıdır. Aslında bu durumun birden fazla nedeni olabilir. İpli sistemlerde basit bir düzenek vardır. İp panjur kutusunun içinde bulunan kasnak bölümüne bağlıdır. Kasnak bölümü bir boru ile tüm lamelleri yukarı ve aşağıya doğru eş zamanlı hareket etmesini sağlar.
Panjur ipinin sarılı olduğu plastik bir kasnak bulunur. Kasnağın görevi ip yardımı ile panjuru yukarı ve aşağı hareket etmesine kumanda eder. Kasnak kısmında kırılma varsa panjuru hareket ettirmeniz mümkün değildir.
Panjur lamelleri kasnağa bağlayan ipler bulunmaktadır. Bu ipler kasnağın hareket etmesi ile lamellerinizi yukarı çekme hareketini sağlayan ve kasnak borusuna bağlı basit bir askı sistemidir. Eğer bu ipler kopmuşsa kasnak boşa dönerek panjuru kumanda etmez.
Panjur ipleri kasnakta bulunan ip kanalına sarılır. Hareket ederken ip açılır veya sarılır. Montaj hatası veya farklı bir faktörden dolayı ip kanalından çıkıp kasnağın dış kısmına sarılıp, panjurun sıkışmasına ve hareket etmesini engeller.
Her üç neden ile ilgili profesyonel yardım almanızı tavsiye ederiz. Tamirleri zahmetli ve tehlikelidir.
Otomatik panjur sistemlerinde sıkça karşılaşılan arızalardan biri olan kumanda arızasıdır. Otomatik panjurda kumandanın arızalı olduğunu nasıl belirleriz.
Öncelikle ilk yapmanız gereken pil kontrolüdür. Otomatik panjur kumandasının pilini değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.
Vericisinde problem var mı? Bunun tespiti için elinizde elbette yedek kumanda bulunması gerekir. Genelde otomatik panjur kurulumu bittikten sonra firmalar her zaman her panjur için 2 adet kumanda verir. Yedek eğer çalıştırıyorsa ve kumandanın pili değiştirmenize rağmen gene kumanda etmiyorsa kumandanın verici kısmında arıza var demektir.
Yedek ve orijinal kumanda ikisi de çalıştırmıyorsa, sorun otomatik panjurun üzerinde bulunan ve motora bağlı olan alıcının arızalı olmasıdır.
Bu durumda teknik destek almanı gerekmektedir. Bizleri arayarak teknik ekip isteyebilir veya teknik destek alabilirsiniz.
Ev veya iş yerinize panjur yaptırmaya karar verdiniz. Firmalarla görüşmeden üç aşağı beş yukarı panjurum ne kadar tutar başıma ne kadar taş düşecek bilmek istiyorsanız doğru yerdeniz.
Panjur fiyatı hesaplama yöntemleri birden fazla en bilindik olan panjur m2 hesabı yapmaktır. Panjur yapılacak alanın en ve boy ölçüsünü alın ve birbiri ile çarpın. Örnek eni 100cm x 200 cm boyu olan bir alanın m2’si 2 metrekaredir. 2 metrekare yi birim fiyatı ile çarptığınızda panjurunuzun fiyatı ortaya çıkar.
Net panjur fiyatınızın öğrenmek istiyorsanız. Yapmanız gereken bize fiyat sor sayfamızdan ulaşarak panjurunuzun maliyetlerini net olarak öğrenebilirsiniz. İster bize whatsapp hattından veya panjur fiyat formunu doldurak panjur fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Motorlu panjur fiyatları hakkında net bir fiyat bilgisini yazarak veya bir fiyat listesi hazırlamak nerede ise imkansızdır. Birçok internet sitesinde fiyatlar yazılmakta ama hiç biri gerçeği yansıtmamaktadır. Motorlu panjur fiyatları hakkında bilgi almak için web sitemizdeki fiyat sor sayfamızı ziyaret ederek detaylı ve net fiyatlar alabilirsiniz. Devamını oku
Butona bastığınızda motordan ses gelmiyorsa, bu durumun birçok nedeni olabilir.
Birinci Neden: Panjurunuz kumandalı ise kumandanın pili bitmiş olabilir. Butonlu ise bağlı olduğu elektrik tesisatında kısa devre veya yerinden çıkmış, iyi sıkıştırılmamış kablo ucu olabilir.
İkinci Neden: Panjurunuz kumandalı ise alıcısı yanmış veya beyni karışmış olabilir. Tek bir çözümü vardır. Alıcının değişmesi.
Üçüncü Neden: Otomatik panjur motoru yanmış olabilir. Tek çözümü motorunuzun yenisi ile değişmesidir.
Yukarıdaki bahsedilen arızalar en sık karşılaştığımız sorunlarıdır. Otomatik panjurunuzun bu tip arızları varsa işi uzmanından destek alın. Önemli olan tamir etmek değil, önemli olan arızanın neden ve nasıl gerçekleştiğini bulmak önemlidir.
Genelde müşterilerimiz otomatik panjur fiyatlarını “m2” olarak hesaplandığını düşünürler. Otomatik panjur sistemlerin fiyatları “m2” değil metretül olarak hesaplanır. Kullanılan malzemeler hesaplanarak bir fiyat çalışması yapılır. Panjur üretici firma olarak otomatik panjur fiyatları veya fiyat listesini özel olarak hazırlanmış panjur fiyat hesaplama programı ile net fiyatları çıkarırız. Devamını oku
Panjur modelleri, günümüzde birçok istek ve talebe göre cevap verebilmektedir. Renk, özellik ve güvenlik bakımından bir çok alternatif panjur ürünleri sunabilmektedir.
Otomatik panjurunuz kumanda veya butona bastığınızda motorun sesini duyuyorsanız korkmayın, ciddi bir arıza durumu yok demektir. Genelde bu tip arızalarda, iç kısımda lamellerin bağlı oldukları çelik askılıkların veya lamellerin biribirinden ayrılmasından kaynaklanır. Çelik askılıklar kasnak borusuna ve kasnakta motora bağlıdır.
Mekanizma yani, motor çalıştığında kasnak demirine hareket vererek askılıklarla beraber, lamelleri sarmaya başlar. Panjurun hareket etmeme nedeni askılıkların kopmuş veya yerinden çıkmasından kaynaklıdır. Devamını oku
Panjur sistemleri bir çok alanda çeşitli modeller de üretilen bir üründür. Panjur ölçüsü nasıl alınır ile ilgili elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışacağız.
Pencereye yapılacak panjur için pencerenin dış kısmından ölçü almanız gerekir. Dış kısımdan iki duvarın arasını ölçerek ölçü alınır. sağdaki resimde görüldüğü gibi. Panjurunuz eğer pencereye bitişik yapılacaksa almış olduğunuz ölçü net ölçüdür. Panjur duvarın üstüne doğru yapılacaksa ölçülere kutu + dikme payı eklemelisiniz. Örneğin motorlu panjurlarda kutu payı yapılacak yükseliğe göre değişir (15 cm, 18 cm) gibi paylar eklenerek net yükselik çıkar. Yan dikme payları için 14 cm ekleriz. Her bir dikme 7 cm’dir.
Örneğin : Pencerenizin ölçüsü eni 120 cm boyu 150 cm olsun. Eğer pencereye bitişik yapılacaksa en den pay 1 cm pay düşerek 119 cm net ölçüsüdür. Boy ölçüsünden pay düşmeye gerek yoktur.
Pencerenin dış kısmında duvara montaj yapılacaksa. Yükseliğe 15 cm kutu payı enine de 14 cm ekleyerek panjur ölçümüz eni 134 cm boyu 165 cm net ölçüleridir.
Kapı pencere ölçüsünden farklı olarak alınmaz. Alanın uygunluğu kontrol edilerek iç kısmamı takılacak yada dış duvar kısmına mı takılacak bunu belirlemeniz yeterli. Ölçülendirme mantığı pencere sistemi ile aynıdır.
Garaj veya mağaza kapısı için ölçü alımı basittir? Öncelikle zeminin hangi kepenk sisteme için uyumlu olacağını belirlemek önemli. Yapmanız gereken boşluk alanın en ölçüsünü ve boy ölçüsünü alarak bizlere ulaşmanız yükseklik ve en ölçüsüne göre hangi sistem kullanılacağını bizler belirledikten sonra net ölçülerini çıkarıp sizlere panjur fiyatları hakkında bilgilendirebiliriz.
Yazımıza destek vermek için lütfen öneri ve görüşlerinizi yorum yaparak bizlere katkı sağlayın.